Λέσχες – Clubs

Το Σαββατοκύριακο οι σχολικές υποχρεώσεις κατά κανόνα μειώνονται και ο χρόνος των μαθητών διατίθεται σε δραστηριότητες που τους ευχαριστούν και τους γεμίζουν ψυχολογικά. Τα σαββατοκύριακα το φροντιστήριό μας δε λειτουργεί μόνο για συμμετοχή των μαθητών στα διαγωνίσματα και για ενημερώσεις. Αντίθετα, μετατρέπεται σε έναν χώρο συνάθροισης, γενικής γνώσης και προβληματισμού, καθώς οι μαθητές μας έχουν τη δυνατότητα να συμμετέχουν χωρίς καμία οικονομική επιβάρυνση σε όσες από τις παρακάτω λέσχες και clubs επιθυμούν, που διευρύνουν τους πνευματικούς ορίζοντες των μελλοντικών πολιτών, καλλιεργούν την καλαισθησία και την ευαισθησία τους και τους διαμορφώνουν ως πολύπλευρες προσωπικότητες.

Λέσχη ποίησης, λογοτεχνίας και φιλαναγνωσίας:

Ψωμιάδης | Φροντιστήριο μέσης εκπαίδευσης

Η συμμετοχή σε αυτό το club συμβάλλει στη διάπλαση προσωπικοτήτων με ευαισθησία, καλλιέργεια και κατανόηση, που αγαπούν το βιβλίο και εκτιμούν τα οφέλη του. Με αφορμή κείμενα της ελληνικής και ξένης λογοτεχνίας και ποίησης, οι μαθητές κατανοούν την αξία του λόγου, της αρμονίας και των συμβολισμών.

Λέσχη αρχαιογνωσίας και φιλοσοφίας:

Ψωμιάδης | Φροντιστήριο μέσης εκπαίδευσης

Με τη συμμετοχή σε αυτό το club ο μελλοντικός πολίτης είναι σε θέση να γνωρίσει την ελληνική μυθολογία, την αρχαιότητα και την κοινωνικοπολιτική της οργάνωση από μία σκοπιά ευρύτερη αυτής των σχολικών βιβλίων και βοηθημάτων. Όντας σε ουσιαστική επαφή με επιλεγμένα αρχαιοελληνικά κείμενα των κλασικών συγγραφέων εξοικειώνεται με την ουσία της αρχαίας ελληνικής γλώσσας και αντιλαμβάνεται τα βαθύτερα αίτια που οδήγησαν τον αρχαίο ελληνικό κόσμο να αποτελεί πρότυπο του σύγχρονου κοινωνικοπολιτικού γίγνεσθαι. Η λέσχη της αρχαιογνωσίας και φιλοσοφίας δεν περιορίζεται στην παρουσίαση των φιλοσοφικών ρευμάτων, αλλά περισσότερο δείχνει την χρηστική εφαρμογή όλης αυτής της γνώσης στο σήμερα, στο τώρα και στην καθημερινότητα του μαθητή και του ανθρώπου.

Λέσχη θετικών επιστημών:

Ψωμιάδης | Φροντιστήριο μέσης εκπαίδευσης

Μέσα από απλά προβλήματα, αινίγματα και ασκήσεις μαθηματικών και λογικής, φυσικής και χημείας ο μαθητής διευρύνει τους γνωστικούς του ορίζοντες, καθώς αντιλαμβάνεται την εφαρμογή που έχουν οι θετικές επιστήμες στη ζωή μας.

Λέσχη ιστορίας:

Ψωμιάδης | Φροντιστήριο μέσης εκπαίδευσης

Από το Θουκυδίδη μέχρι και τους σύγχρονους ιστορικούς η πρόβλεψη μελλοντικών καταστάσεων αναγνωρίζεται ως υπέρτατη αξία της ιστορίας. Στη λέσχη ιστορίας τα παιδιά έχουν την ευκαιρία να γνωρίσουν ιστορικά κεφαλαία της ελληνικής αλλά και παγκόσμιας ιστορίας όχι με τη μέθοδο της στείρας απομνημόνευσης που προωθεί το εκπαιδευτικό σύστημα, αλλά με αναγωγή και αναφορές στο σήμερα. Στόχος του συγκεκριμένου club είναι να απαλλάξει την ιστορία στη συνείδηση των μαθητών από τη φήμη του μαθήματος «παπαγαλίας».